29
mrt
Opening expositie Regie
15:00
From 29-03-16 tot 03-05-16

In het gemeentehuis is een tentoonstelling te zien van tekeningen en schilderijen gemaakt door deelnemers van DOEL Lansingerland. DOEL helpt mensen met psychiatrische problematiek een plek te vinden in de maatschappij, door middel van dagbesteding. Zo krijgen ze de regie over hun eigen leven en hun rol in de maatschappij weer terug.

Een zeer gemêleerde groep mensen komt op woensdagmiddag en vrijdagochtend bijeen in de Leeuwerik in Bleiswijk. Daar halen zij hun talenten naar boven en krijgen zij de kans om hun creativiteit te ontwikkelen. Ook het sociale aspect – mensen ontmoeten in een vertrouwde omgeving – is van groot belang. De sfeer in de groep is open, iedereen kan zichzelf zijn. Er wordt veel gelachen, maar er is ook ruimte voor serieuze gesprekken. Het zijn individuen met unieke persoonlijkheden, karakters en ervaringen. Dat laat zich terugzien in de kunstwerken.

Exposeren, zeker in het gemeentehuis, is de “kers op de taart”  zodat mede-Lansingerlanders met eigen ogen kunnen zien wat voor talenten DOEL in huis heeft.

De expositie wordt op 29 maart om 16.00 uur officieel geopend door wethouder Ankie van Tatenhove.