24
mrt
Kano en Kajaktocht Dommel en Niers
08:30 tot 16:00
Bergschenhoek,
From 24-03-18 tot 25-03-18

Al enige ervaring in het kajakken, maar nog geen tocht gevaren? Je vaardigheden uittesten en genieten van de prachtige Nederlandse wateren en natuur? Vaar onder begeleiding van een instructeur op rivier de Dommel (Noord-Brabant) en de Niers (Duitsland/Limburg). Tijdens deze tocht maak je kennis met toerkajakken in Nederland onder voorjaarsomstandigheden.

Om die reden biedt Kanosport Zwalker de toertocht kajakken aan. Tijdens de toertocht wordt er niet alleen een afstand gevaren door de mooie natuur, maar zal er ook op niveau verder geborduurd worden aan de kennis en eigen vaardigheid.

Kajaktocht
De eerste vaardag varen we op de Dommel in Noord-Brabant. Het traject is ongeveer 16 km en de rivier meandert mooi door het Brabantse landschap. De tweede dag varen we 18 kilometer op de schitterende Niers in Duitsland/Noord-Limburg.

Overnachten
Na afloop van de kajaktocht op de Dommel kunt u naar huis gaan om te overnachten of zelf een bestemming kiezen tussen de Dommel en de Niers. De volgende dag verzamelen we op bij instappunt, wat de instructeur u gegeven heeft.

Voor wie
Deze kajaktocht is voor iedereen die een tocht wil varen om de Nederlandse wateren en natuur te leren kennen en beleven. Daarnaast zullen de basisvaardigheden worden behandeld en verbeterd.

Locatie
Rivier de Dommel (Neerpelt – Valkenswaard) en de Niers (tot Gennep)

Leeftijd
De minimale leeftijd voor deze cursus is 14 jaar. Kinderen die jonger zijn kunnen in overleg deelnemen. Een zwemdiploma is verplicht.

Tijd:
De cursus bestaat uit een weekend van zaterdag(09.30 uur tot ±16.00 uur) op zondag(09.30 uur tot ±16.00 uur).

Kosten
Bij eigen materiaal: €105,-
Bij materiaalhuur: €135,-

Materiaalhuur is inclusief kajak, peddel, spatzeil en zwemvest. Bij fris en winderig weer kan worden voorzien van kanokleding. Wij zijn in bezit van een anorak en wetsuit, wat je kosteloos kunt gebruiken.

Loading map