05
mrt
Hardlopen over het Rotterdams platteland
09:00 tot 10:30
05-03-17

Ren samen met stadsboswachter Maurice Kruk door de Rotterdamse polders en over Landgoed de Tempel. De hardlooproute is ongeveer 8 km. Ervaar het Rotterdams platteland op een totaal andere manier. Ontsnap aan de hectiek van de drukke havenstad en kom tot rust in de natuur.

Hardlopen over een eeuwenoud landgoed
We starten vanuit de prachtige vogelrijke Ackerdijkse Plassen. Via een fietspad door de polder richting de Schie en dan langs Hofwijk naar het landgoed. Wanneer je over Landgoed de Tempel rent, waan je je in een sprookjesbos. Deze tijd van het jaar staan de sneeuwklokjes in bloei en maakt de natuur zich langzaam klaar voor het voorjaar.

Rennen over verharde wegen
Het hardloopdeel over Landgoed de Tempel is semiverhard, maar het grootste gedeelte van de hardlooproute gaat over verharde (fiets)paden en wegen door de Rotterdamse polders en langs de Schie. Onderweg stopt stadsboswachter Maurice een aantal keer bij bijzondere punten zoals bijvoorbeeld de oudste eik van Rotterdam. Hier kun je heel even uitblazen van het hardlopen en je overgeven aan de totale rust van de natuur. Terug lopen we langs polder Schieveen, met de skyline van Rotterdam op de achtergrond.

Tips van de boswachter tijdens het hardlopen
– Deze activiteit is bedoeld voor de halfgevorderde renner (loopsnelheid – zonder de pauzes – is ca. 10 kilometer per uur)
– Draag renschoenen zonder spikes en een lange renbroek
– Er is geen douche en/of omkleedgelegenheid aanwezig
– Het hardlopen duurt ongeveer 1,5 uur (inclusief warming up en cooling down, en enkele momenten waar de stadsboswachter wat vertelt)

Lengte in kilometers: 8
Honden zijn niet toegestaan

De ingang is aan de Rijksstraatweg 125/127, 2629 JE Delft. Er staat een duidelijk groen bord van Natuurmonumenten. Hier rijd je de landweg op, na ongeveer 1 km komt je bij de parkeerplaats.

Zonder tegenbericht gaat de activiteit altijd door.

Loading map